Productie Arganolie

  Het produceren van arganolie is een kostbaar en tijdrovend proces. Zo heeft een arganvrucht nog een hele weg te bewandelen alvorens u de gewonnen arganolie op uw lichaam kan smeren. De productie van arganolie vindt uitsluitend in het noorden van Marokko plaats, omdat de arganboom enkel daar groeit. Zodra de vruchten rijp zijn, worden ze verwerkt door Berberstammen die in de omgeving van de plantages wonen.

  1 liter arganolie...het resultaat van 30 kilogram vruchten

  Elk seizoen plukken de Berbervrouwen de rijpe arganvruchten van de arganboom. Een arganboom is goed voor 30 kilogram arganvruchten, wat maakt dat elke boom uiteindelijk één liter arganolie voortbrengt. Na het plukken ontdoen de Berbervrouwen de vrucht van zijn schil. Met een steen wordt er op de vruchten geslagen tot de schil barst.

  Elke vrucht heeft drie pitten, waarin de arganolie opgeslagen zit. Bij scheiden van de olie en de pit gebruiken de vrouwen een stenen handmolen. Zo worden de pitten gemalen en komt de arganolie vrij. Het mengsel van olie en pulp wordt daarna vermengd met water. Na alles gekneed te hebben, wordt het goedje uitgeknepen om de arganolie te scheiden.

  Arganolie wordt koud geperst

  Door de industrialisatie wordt de arganolie tegenwoordig gewonnen door mechanische persing. Dit proces verloopt sneller en zorgt voor een verbeterde houdbaarheid. Wel blijft het belangrijk dat het persen gebeurt zonder oplosmiddel of hitte. Dit is noodzakelijk om de voedingsstoffen zo goed mogelijk te bewaren.

  De arganolie die te vinden is op arganolie.nl is steeds koud geperst om zo de voedingsstoffen te behouden. Hierdoor zijn er voor dezelfde hoeveelheid olie meer arganpitten nodig, waardoor de prijs van arganolie hoger ligt.

  Marokkaanse Berbervrouwen worden economisch ondersteund

  De Berberstammen staan in voor de productie van de arganolie en het beheer van de arganbomen. Arganolie wordt tegenwoordig geproduceerd door Berbervrouwen die zich in coöperaties hebben verenigd. De arganbomen worden dan door de coöperatie onderhouden.

  Deze coöperaties zorgen voor een betere status van de vrouwen in de boomgaarden, zowel op economisch als op sociaal vlak. Op dit moment onderhouden duizend vrouwen hun gezin door het inkomen dat ze ontvangen via de coöperatie.

  Meer en meer cosmetische producten op basis van arganolie!

  Ook de cosmetische sector erkent de voordelen van arganolie. De olie kan in pure vorm gebruikt worden om de huid te masseren. Zo blijft de huid gezond en soepel. Daarnaast dient de olie ook als basis voor andere producten zoals zeep, crèmes, lotions, shampoo en haarolie. Arganolie kan door de unieke samenstelling door andere producten gemengd worden zonder verlies van de heilzame eigenschappen.

  Ga direct naar onze Argan webshop

  1 artikel(en)

  per pagina

  Van hoog naar laag sorteren
  marokkaanse arganolie 125ml

  Pure Arganolie uit Marokko (120 ml)

  € 24,95
  Op voorraad | Bestel nu en we verzenden op maandag

  1 artikel(en)

  per pagina

  Van hoog naar laag sorteren

  Moment...

  Verder winkelen of Naar kassa en afrekenen
  Verder winkelen of Naar kassa en afrekenen