813 klantbeoordelingen
9.5/10

Arganolie gebruiken

Pure arganolie kan op meerdere delen van het lichaam toegepast worden en is geschikt voor verschillende huidtypes, haarsoorten en probleemgebieden. Dagelijkse invloeden van buitenaf (uitlaatgassen, roken en kou) zijn niet bevorderlijk voor de huid en het haar, en tegenwoordig zijn we ons daar steeds beter van bewust. De belangrijkste eigenschappen van argan olie zijn verzorgen en herstellen, en deze natuurlijke olie bevat geen kunstmatige toevoegingen.

Arganolie verzorgt de huid

De huid is ons grootste orgaan, het werkt als een schild wat de binnenkant beschermt tegen invloeden van buitenaf. Er is veel af te lezen aan de huid en een goede verzorging ervan is erg belangrijk.

De unieke samenstelling en pure ingrediënten van argan olie ondersteunen het herstellend vermogen van de huid en dienen als aanvulling op de natuurlijke kracht die onze huid bevat. Door het regelmatig insmeren van de huid wordt de vochtbalans op peil gehouden en behoudt het zijn natuurlijke glans.

Argan olie is zacht en heeft en aangename, nootachtige geur. Ze is geschikt voor alle huidtypes. Gebruik argan olie rijkelijk bij een droge huid, maar smeer argan olie alleen ’s nachts bij een vette huid.

Arganolie haar

De grootste oorzaak van beschadigd haar ontstaat door menselijke invloeden. Blootstelling aan uitlaatgassen, stijltangen en föhns maken het haar breekbaar en dof. Gelukkig kan dit worden beschermd met een natuurlijke aanvulling. Argan olie bevat essentiële vetzuren. Dit zijn vetzuren die ons lichaam zelf niet aanmaakt en dus aangereikt moeten worden van buitenaf. Dit kan bijvoorbeeld door het regelmatig insmeren van pure argan olie in het haar. Laat de argan olie ongeveer 20 minuten intrekken en was het haar daarna zoals u gewend bent. Het beste resultaat bereik je door ook een shampoo op basis van arganolie te gebruiken. Je haar zal voller aanvoelen en een prachtige glans bevatten!

Arganolie gezichtsverzorging

Het dagelijks verzorgen van het gezicht kunt u het beste doen met een crème op basis van arganolie. Maar verwen uw gezicht eens in de week met een masker op basis van argan olie, het geeft de tere huid, die dagelijks blootgesteld wordt aan zon en kou, een boost en het voedende effect voelt als een weldaad voor de huid.

Ook een masker van pure Argan olie is mogelijk. Breng de pure argan olie rijkelijk aan op uw gezicht en laat het 15 minuten intrekken, verwijder de overgebleven argan olie met een wattenschijfje met water en uw huid voelt soepel en verzorgd aan. Een handige bijkomende werking van argan olie is haar ontstekingsremmende kracht, welke helpt bij het kalmeren van een onrustige huid.

In ons arganolie blog bespreken we diverse recepten om zelf arganolie gezichtsmaskers te maken op basis van meer natuurlijke ingrediënten.

Arganolie nagels

Nagels zijn, net als haar, een deel van uw lichaam die extra verzorging van buitenaf nodig hebben, doordat ze snel droog en dof kunnen worden. Door regelmatige blootstelling aan water en bacteriën drogen onze handen en nagels uit en kunnen er kleine wondjes en velletjes ontstaan aan de nagelriemen. Deze kunnen zeer doen en zien er niet aantrekkelijk uit. Regelmatig insmeren met argan olie verzorgt je nagels, waardoor ze mooi glanzen en minder snel afbreken. Nagelriemen blijven soepel en zien er gezonder uit met een regelmatige behandeling van argan olie. Smeer, bijvoorbeeld met een wattenstaafje, een kleine hoeveelheid argan olie op je nagels en masseer het goed in. Geef de argan olie de tijd om in te trekken, dus niet meteen nagellak gebruiken!

Lees meer toepassingen van arganolie in ons arganolie blog of ga direct naar onze arganolie webshop

Onze producten

Wacht a.u.b...

{{var product.name}}