Er is een duidelijke toename van het gebruik van Arganolie in haarproducten waarneembaar. Diverse grote cosmeticamerken gebruiken Arganolie als natuurlijke toevoeging in hun shampoo’s, haarmaskers of haaroliën. Pure Arganolie kan echter zelf ook erg goed worden gebruikt als verzorgingsmiddel voor droog en beschadigd haar. Arganolie is rijk aan verzorgende bestandsdelen en kan worden gebruikt door iedereen die verlangt naar gezond, sterk en glanzend haar.

arganolie in je haar

ARGANOLIE? SMEER MAAR IN JE HAAR!

Arganolie is populair omdat het niet olieachtig, vettig aanvoelt en tegelijkertijd erg goed is voor de hydratatie van het haar. Deze eigenschappen maakt het uitermate geschikt voor gebruik bij droog en breekbaar haar! Natuurlijke antioxidanten in Arganlie zorgen voor bescherming van cellulaire vliezen in het haar. Daarnaast bevat Argan olie een hoge concentratie aan vitamine E, bijna dubbel zoveel als in olijfolie wordt gevonden.

ARGANOLIE IS GOED VOOR DE HOOFDHUID

Gebruik Arganolie om je hoofdhuid op een natuurlijke manier te verzorgen. Regelmatig gebruik maakt je hoofdhuid weer soepel en het voedt de haarwortels.

Een gezonde hoofdhuid draagt veel bij aan veerkrachtig en vitaal haar. Bij een gezonde hoofdhuid is de talgproductie op het juiste niveau en behoort droog of vettig haar tot het verleden. De hoge concentratie Vitamine E is goed voor de verbetering van de algehele gezondheid van hoofdhuid en haar. Met Argan olie meer glans en meer stevigheid.

HOE GEBRUIK JE ARGANOLIE IN JE HAAR?

Om het haar gezond, soepel en glanzend te houden, bestaan er verschillende mogelijkheden waarbij Arganolie ingezet kan worden. De olie kan worden gebruikt als bestanddeel van een cosmetisch product of door rechtstreeks op het haar aan te brengen:

Voor een haarkuur

Roer, afhankelijk van de haarlengte, ongeveer 4 eetlepels Arganolie en ca. 10 druppels citroensap door elkaar. Masseer het mengsel in het vochtige haar en laat het ongeveer 15 minuten inwerken voordat je het grondig uitspoelt.

Bij droge haarpuntjes

Masseer de droge haarpuntjes rechtstreeks in met de Arganolie.

Bij droog haar

Traditioneel wordt Arganolie in Marokko gebruikt voor een haarwikkel. Masseer een beetje Arganolie in het haar en op de hoofdhuid. Wikkel het haar vervolgens in een voorverwarmde handdoek. Eventuele toevoeging van versgeperste citroensap vermengd met de olie geven het haar een mooie glans. Laat de wikkel 30 minuten inwerken en spoel de olie tenslotte goed uit.

Haarmassage in combinatie met Nigella Olie
In combinatie met Nigella Olieis Arganolie bijzonder geschikt voor de verzorging van droog en beschadigd haar:

1. Meng een beetje Nigella Olie met 3 theelepels Arganolie en verwarm deze voorzichtig tot een prettige temperatuur.
2. Masseer je haar met het Nigella en Arganolie mengsel. Let op dat de hoofdhuid ook gemasseerd wordt.
3. Dek het haar af met wat huishoudfolie of een warme handdoek en laat ongeveer 20 minuten intrekken.
4. Spoel de olie grondig uit en was de haren met een milde shampoo.