813 klantbeoordelingen
9.5/10

Wat is Arganolie?

Argan olie is een bijzondere, zeldzame olie die afgelopen jaren steeds populairder wordt buiten Marokko, het land waar arganolie vandaan komt. Tot 15 jaar geleden wist bijna niemand van het bestaan van dit wonderbaarlijke goedje, terwijl Berbervrouwen rondom de argan boomgaarden het 'Marokkaanse goud' al vele eeuwen gebruiken.

Arganolie met noten

Arganolie = Marokkaans Goud!

De bijnaam 'Marokkaans goud' zegt al veel over de productie én eigenschappen van arganolie. Zijn zeldzame status heeft arganolie bijvoorbeeld te danken aan het tijdrovende proces om de olie te winnen uit de vruchten van de argan boom.

Daarnaast zijn ook de arganbomen schaars en groeien alleen in het zuiden van Marokko.

Het woord 'goud' slaat niet alleen op de zeldzaamheid van arganolie, maar vooral op de bijzondere samenstelling en de reputatie huid en haar te verzorgen en te ondersteunen. Het bewijs van de wonderbaarlijke werking van arganolie is terug te vinden op de goudgebruinde huiden van de Berberfamilies die al eeuwen met liefde argan olie gebruiken!

Eigenschappen Arganolie

De vele goede eigenschappen van arganolie zorgen ervoor dat de olie voor verschillende doeleinden effectief kan bijdragen aan een gezonde huid. Naast het algemene verzorgen en ondersteunen van de huid is argan olie ook te gebruiken voor specifieke ongemakken en natuurlijke bescherming van de huid.

Arganolie is ook zeer geschikt voor het verzorgen van nagelriemen en lippen en een masker van arganolie in het haar maakt droog en futloos haar weer glanzend en levendig.

Gebruik van Arganolie

Arganolie is te gebruiken als pure olie, masseer het bijvoorbeeld in om de droge huid weer zacht en soepel te maken, of gebruik arganolie na het sporten. Argan-olie wordt ook vaak verwerkt in crèmes en lotions; door de unieke samenstelling laat arganolie zich makkelijk vermengen zodat het voor een breed gebruiksgebied inzetbaar wordt.

Zo is een dagcrème op basis van argan olie zeer geschikt voor verschillende huidtypes.

Wie produceren Arganolie in Marokko?

In Marokko wordt de olie voornamelijk geoogst en geproduceerd in vrouwencollectieven. Zij werken in fair-trade organisaties. Deze organisaties zijn of door de betrokken vrouwen of door de Marokkaanse overheid opgezet. De Marokkaanse overheid geeft ook financiële steun aan individuen die dit product willen verbouwen.

Lees meer over werking van arganolie of ga direct naar onze arganolie webshop

Schep met Argannoten

Onze producten

Wacht a.u.b...

{{var product.name}}