813 klantbeoordelingen
9.5/10

Werking Arganolie

De werking van arganolie is sinds de dertiende eeuw al bekend. Onze voorouders kenden toen al de bijzondere eigenschappen. Sinds de jaren '90 toont de wetenschap ook interesse in arganolie en wordt de samenstelling en werking op een wetenschappelijke manier onderzocht.

Arganolie voor je haar

Hierdoor worden onderstaande eigenschappen erkend door laboratoria over de hele wereld. De verklaring voor deze eigenschappen is te vinden in de combinatie van werkzame stoffen in arganolie.

Arganolie en de natuurlijke vochtbalans

Arganolie heeft een balancerende functie. Het zorgt dat het natuurlijke vochtgehalte in de huid op peil blijft en controleert de talgproductie. Hierdoor is de olie geschikt voor elk huidtype.

Naast het interne evenwicht, beschermt arganolie tegen externe factoren. De olie biedt bescherming tegen bijvoorbeeld de kou, uitlaatgassen en nicotine. Door de speciale samenstelling is arganolie niet enkel te gebruiken voor de huid, maar ook voor haar en nagels.

Argan olie bevat Vitamine E en Antioxidanten!

Antioxidanten zijn in overvloed te vinden in arganolie. Ze zorgen voor de bescherming van de huid tegen externe invloeden. Vitamine E, één van de krachtigste antioxidanten, is in grote hoeveelheden aanwezig in de olie. Om deze reden heelt en herstelt arganolie de huid en vertraagt het de huidveroudering. Huidveroudering komt voor als de bovenste huidlaag, die collageen en elastine bevat, beschadigd wordt door bijvoorbeeld weersinvloeden of uitlaatgassen. Deze huidlaag verliest hierdoor zijn structuur en veerkracht, met rimpelvorming als resultaat. Arganolie zorgt voor het herstellen en verzorgen van de bovenste huidlaag zodat een gladde en zuivere huid behouden blijft!

Arganolie bevat veel essentiële vetzuren

Ons lichaam heeft vetzuren nodig om goed te kunnen functioneren. Sommige van deze vetzuren, de essentiële vetzuren, kan ze zelf niet produceren. Het lichaam kan deze essentiële vetzuren wel opnemen door ze in te slikken of op de huid te smeren. Arganolie zit vol met essentiële vetzuren zoals linolzuur. De olie zorgt naast een gezonde huid, ook voor de ondersteuning van een gezond en goed functionerend lichaam.

Arganolie ondersteunt bij huidproblemen

Dankzij zijn unieke samenstelling verzorgt arganolie niet enkel de huid, maar heelt deze ook. Zo kan arganolie gebruikt worden bij huidaandoeningen en ontstekingen. De helende eigenschappen dankt arganolie aan het koud persen. De pitten van de arganvrucht worden niet verwarmd bij het persen om zoveel mogelijk voedingswaarden te behouden. Koud persen vereist wel meer arganpitten dan warm persen, waardoor koud geperste arganolie zeer kostbaar is. Door dit kostbaar persproces heeft de olie Marrokaans goud als bijnaam gekregen.

Bekijk onze Arganolie met certificaat of lees meer over de productie van arganolie

Pure arganolie in flesjes

Onze producten

Wacht a.u.b...

{{var product.name}}