813 klantbeoordelingen
9.5/10

Arganolie Huid

De staat waarin uw huid verkeert heeft veel invloed op uw uitstraling. Een mooie en stralende huid ziet er nu eenmaal gezond en aantrekkelijk uit. We doen er dan ook alles aan om onze huid en ons gezicht zo fris mogelijk te houden. Tegelijkertijd heeft onze huid veel te verduren met ons vrouwen.

Vrouw met grijs haar

Veel gebruikte (chemische) producten als douchegel, make-up, dagcrème en zon zijn alles behalve goed voor onze tere huid. Arganolie biedt in meerdere opzichten tegenwicht aan deze invloeden, zodat we onze huid zo jong en stralend mogelijk houden.

Niet voor niets hebben Marokkaanse vrouwen tot aan een hoge leeftijd een schitterende huid en is de arganolie een grote hit onder de huidverouderingsproducten. Wat de precieze werking van arganolie is en welke voordelen het voor uw huid heeft, vindt u hieronder.

Vitamine E en Antioxidanten

Marokkaanse mannen en vrouwen hebben tot op hoge leeftijd een benijdenswaardig gezonde en strakke huid. In Marokko wordt de olie van de Arganboom (ook wel Marokkaanse olie of Maroccan oil genoemd), zowel cosmetisch als op culinair gebied gebruikt. De cosmetische arganolie heeft van nature een zeer opmerkelijke hoge dosering aan de antioxidant vitamine E. Deze antioxidanten ondersteunen de celvernieuwing en dragen zo bij aan de strijd tegen huidveroudering. Doordat de arganolie zeer fijn van structuur is en niet vet aanvoelt is de olie geschikt voor het gezicht en lichaam, zonder dat u bang hoeft te zijn voor verstopte poriën. De olie trekt vrijwel direct in en laat een babyzachte huid achter.

Hoe kunt u arganolie gebruiken voor uw huid?

Arganolie is een multifunctioneel product voor uw gezicht en lichaam. Zo kunt u het gebruiken als dagcrème, als nachtcrème, in uw douchgel, in bad of bewaar een flesje arganolie in uw tas om de hele dag te profiteren van zachte lippen, handen én mooie nagels. Bekijk hieronder op welk manieren arganolie in uw huidverzorging past:

1. Arganolie & gezicht:

Doseer vlak na het douchen enkele druppels arganolie in de palm van uw hand en wrijf deze tussen uw handen warm. Smeer de olie daarna met zachte bewegingen op uw gezicht en rond de ogen. U zult merken dat de olie zich makkelijk laat verdelen, bijna direct intrekt en niet vettig aanvoelt. Na circa 10 minuten is de olie volledig ingetrokken en blijft uw huid de rest van de dag gehydrateerd, in tegenstelling tot veel crèmes.

Tip: probeer ook eens de arganolie met etherische oliën zoals oranjebloesem, lavendel, aloë vera, jasmijn, arnica en gardenia.

2. Arganolie & lichaam:

Door slechts enkele druppels aan uw bad toe te voegen, laat de olie op het hele lichaam een laagje olie achter. Na het afdrogen is uw hele lichaam gehydrateerd en zacht. Insmeren met bodylotion is niet meer nodig! Probeer ook hierbij eens de arganolie met etherische oliën zoals oranjebloesem, lavendel, aloë vera, jasmijn, arnica en gardenia voor een heerlijk geurend bad. Gebruik arganolie bij of na het douchen. Voeg enkele druppels toe aan uw favoriete douchegel of smeer het over uw lichaam na het douchen als uw lichaam nog nat is. Op deze manier verdeelt het gemakkelijk en hebt u minder nodig dan op een droge huid. Bodylotion kunt u lekker achterwege laten!

3. Arganolie & handen:

Was uw handen onder lauwwarm water of week uw handen in een kom met lauwwarm water. Droog uw handen af en smeer direct daarna uw handen in met arganolie. Vergeet niet de olie rondom uw nagelriemen extra in te wrijven. Resultaat: zijdezachte handen. Tip: doe een flesje argan van bijvoorbeeld 60 ML in uw handtas en gebruik het gedurende de dag als handcrème en als lippencréme!

Lees meer toepassingen van arganolie in ons arganolie blog of ga direct naar onze arganolie webshop

Onze producten

Wacht a.u.b...

{{var product.name}}